Frisse linzensalade

DSCN0598Van de week zag ik dat er nog een blik linzen in de kast stond. Nou gebruik ik die meestal door warme gerechten, maar aangezien het warm weer was wilde ik er wat anders mee doen. Ik besloot er een snelle makkelijke salade van te maken. Voor de variatie kun je er feta overheen kruimelen. Ik heb dat niet gedaan omdat ik geen ‘rauwe’ kaas lust (ik lust het alleen als het warm en/of gesmolten is). Als je geen tijd hebt om zo’n salade als lunch te maken, dan kun je dit heel goed de avond ervoor maken en in de koelkast bewaren. Bewaar de dressing dan wel apart voor het geval dat alles sompig word. Je wilt natuurlijk wel dat alles lekker knapperig blijft. Ik had deze salade eigenlijk voor 2 personen gemaakt, maar na twee flinke volle kommen had ik nog genoeg over dus misschien kunnen hier wel zelfs 4 personen van eten als bijgerecht.DSCN0599

Dit heb je nodig voor 2 tot 4 personen:

  • 1 á 1 1/2 blik linzen (of een grote en een kleine)
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 bakje peterselie

Voor de dressing:

  • 1 deel witte wijn azijn of citroensap
  • 2 delen olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Doe de linzen in een vergiet of zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in blokjes. Snipper de ui fijn en hak de peterselie.

Maak de dressing in een apart bakje. Ik heb zo’n speciale shaker die ik goed af kan sluiten, maar een bakje of kommetje en een vork of een kleine garde werkt net zo goed. Begin met bijvoorbeeld 1 el azijn of citroensap en 2 el olie. Zo kun je kijken of jij vind dat je genoeg dressing hebt en anders verdubbel je het aantal gewoon. Omdat ik zo’n shaker gebruik doe ik dit op gevoel. Ik kan namelijk aan de zijkant zien hoeveel azijn ik er in doe en verdubbel gewoon de hoeveelheid olie. Vandaar dat ik in de ingrediëntenlijst in delen werk.

Doe de salade, behalve de dressing, in een schaal en dek af met plastic folie. Bewaar de salade en de dressing in de koelkast tot je hem gaat serveren of meenemen.

Eetsmakelijk!

2 gedachten over “Frisse linzensalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s