Griekse groente met lamsgehakt


DSCN0701
Vorige zomer had ik super veel zin in tzatziki, maar ik had geen idee wat ik daar nou bij moest eten. Ik besloot gewoon wat te maken met Griekse ingrediënten en keek wel wat er uit kwam. De kruiden die ik over had van de tzatziki gingen gewoon in dit snel verzonnen mengsel. het ziet er niet perse heel smakelijk uit maar het was lekkerder dan ik had verwacht. Aangezien het recept voor de tzatziki al online staat, laat ik jullie met dit recept zien hoe je dat als avondeten kan eten. Een makkelijk recept, zonder omslachtige stappen, allemaal in één pan en dus ideaal voor mensen die net beginnen met koken. Kijk snel verder en laat me weten wat je er van vindt!DSCN0704

Dit heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 1 á 2 el (knoflook) olie
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 gr cherry tomaten
  • 4 lamsworstjes
  • een flinke scheut witte wijn
  • 1 á 2 el verse dille
  • eventueel wat blaadjes munt, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

Snijd de groente in grove stukken van ongeveer 2 cm en halveer de tomaten. Verwijder het vel van de worstjes. Verhit de olie in een diepe pan en bak de worstjes rul alsof het gehakt is. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee. Doe hierna de rest van de groente behalve de tomaat in de pan. Bak een paar minuten tot het wat zachter is en blus af met de witte wijn. Als de groente bijna gaar zijn voeg je de tomaten toe. Verwarm goed door en breng op smaak met zout, peper, dille en eventueel munt. Het is niet erg als de tomaten iets zachter worden, het vocht zorgt dan voor een soort saus. Pas wel op dat de tomaat niet helemaal papperig word, dat is zonde. Serveer dit samen met de tzatziki en een in stukken gesneden Turks brood.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Griekse groente met lamsgehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s