Tzatziki

DSCN0693Één van mijn favoriete bijgerechten in de zomer! Het is zo heerlijk verkoelend. Ik eet vaak bij Griekse gerechten, maar meestal gewoon op stokbrood bij feestjes of als lunch. Het voordeel is dat je het een paar dagen in de koelkast kunt bewaren. Het is zelfs lekkerder als je het een paar uur of een dag van te voren maakt. Wat is jullie favoriete zomer gerecht?  DSCN0697

Dit heb je nodig voor een flinke kom:

  • 300 ml Griekse yoghurt
  • een half bakje verse dille
  • 1 komkommer
  • een half bakje verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper

Zo maak je het:

Was en rasp de komkommer en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Je kunt er zelfs even iets zwaars op zetten in een zeef en even laten staan. Doe de yoghurt in een kom en voeg een uitgeperste teen knoflook toe samen met de uitgeknepen komkommer en roer door elkaar. Hak de dille en de munt fijn en voeg toe aan de kom. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zoals ik al eerder zij, is het handiger om dit van te voren te maken en in de koelkast te bewaren. De smaken hebben dan de tijd om zich te ontwikkelen waardoor hij na een paar uur sterker smaakt. Pas dus ook op met zout en peper! Het is niet lekker als je tzatziki straks veel te zout is. Je kunt altijd nog even proeven voor het serveren en er eventueel nog wat zout of peper bij doen. Serveer dit bijvoorbeeld met Turks brood  of een Grieks gerecht.

Eetsmakelijk!

2 gedachten over “Tzatziki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s