Salade van Zoete aardappel en gerookte kip

DSCN0676Dit word onze nieuwe favoriete salade van het jaar! Het is zoet, spicy, vullend maar tegelijkertijd ook licht genoeg voor bijvoorbeeld een hete zomer. Lekker als avond maaltijd maar ook ideaal als lunch. De combinatie van de krokante sla en paprika met de zachte zoete aardappel is heerlijk. In dit recept heb ik kant en klare dressing gebruikt, maar ik denk dat ik hem de volgende keer zelf maak. Owja, ik was een beetje uitgeschoten met de chilipoeder haha, gelukkig maakt dat voor de foto niet uit.DSCN0677

Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 1 zak veldsla
 • 2 flinke zoete aardappels
 • 1 klein blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
 • 1 gerookte kipfilet
 • 250 gr cherrytomaten
 • 1 gele paprika
 • 1 thl komijnpoeder
 • 1 thl paprikapoeder
 • snufje chilipoeder
 • 1 el olijfolie
 • zout en peper
 • een dressing naar keuze, dit is honing mosterd dressing

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in hapklare blokjes van ongeveer 2 cm en doe in een kom. Voeg de kruiden, zout, peper en olie toe en meng tot ieder stukje wat kruiden heeft. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. Schep na 15 minuten even om. Snijd ondertussen de gerookte kip in blokjes, de paprika in reepjes en de tomaten door de helft. Laat de zoete aardappel 5 minuten afkoelen. Doe de veldsla in een slaschaal en verdeel de kip, kikkererwten en groente er over. Leg de zoete aardappel er bovenop en sluit af met wat dressing. Het is het lekkerste als de zoete aardappel nog niet helemaal koud is.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s