Yoghurt met havermout en banaan.

DSCN0557Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit vroeger nooit zou eten. Ontbijten is namelijk totaal niet mijn ding. Als het heel vroeg in de ochtend was werd ik al misselijk bij het idee en kreeg ik geen hap door mijn keel. Langzaam heb ik dit opgebouwd. Daar ben ik eigenlijk nog steeds mee bezig. Doordeweeks eet ik namelijk alleen een cracker met pindakaas haha.

In het weekend is het volgende recept tot nu toe één van de favorieten. Het zorgt er voor dat ik zeker een uur of 2 á 3 vooruit kan zonder trek te krijgen. Ideaal dus als je een drukke dag hebt. Het is lekker snel en gezond. Varieer gerust met verschillende soorten fruit zoals aardbei of kiwi bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 250 tot 300 ml naturel yoghurt
  • 2 of 3 el havermout
  • 1 banaan
  • een handje rozijnen
  • 2 thl cacao nibs
  • 2 thl geraspte kokos
  • 1/2 thl kaneel
  • honing naar smaak

Zo maak je het:

Dit recept is zo makkelijk dat het eigenlijk bijna geen recept te noemen is. Snijd de banaan in plakjes. Doe de yoghurt in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe. Voeg zoveel honing toe als je zelf wilt. Ik gebruik meestal een eetlepel ongeveer. Het ligt er maar net aan hoe zoet je yoghurt of fruit is.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s