Ondanks dat de echte herfst nog lang op zich liet wachten en het in oktober ongewoon warm was, kreeg ik toch alweer trek in soep. En aangezien de pompoen tijd weer aangebroken is, leek het me wel lekker om daar weer eens wat mee te doen. Ik roosterde de pompoen samen met wat kruiden in de oven en maakte er vervolgens deze heerlijke een eenvoudige soep van. Door verschillende kruiden te gebruiken kun je deze typische herfst klassieker net weer een andere draai geven. Serveer hem samen met wat stokbrood en je hebt een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd op tafel staan.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 flespompoen
- 2 kleine uien
- 200 ml kokosmelk
- 500 tot 600 ml groente bouillon
- 1 1/2 tl gerookt paprika poeder
- 1 tl komijn poeder
- 1/2 tl knoflook poeder
- snufje chili poeder
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in kleine blokjes en de ui in halve ringen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de groente op.
Besprenkel met de kruiden, zout, peper en wat olie en meng goed door elkaar.
Zorg ervoor dat je alles goed verspreid over de bakplaat en dat het elkaar niet overlapt en bak het in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is.
Schep de pompoen in een pan en giet hier de bouillon bij.
Pureer alles egaal met een staafmixer.
Roer de kokosmelk erdoor en zet het vuur onder de pan aan.
Breng de soep al roerend aan de kook en breng hem eventueel extra op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in kommen en druppel er nog wat kokosmelk over.
Eet smakelijk!