Salade van parelcouscous, groene pesto en balletjes

_PSA6106.jpg

Als ik op mijn werk de avond moet draaien, haal ik wel eens een salade. Je weet wel, bij zo’n salade bar waar je het zelf kunt samenstellen. Meestal kies ik dan voor een salade met parelcouscous. De structuur ervan vind ik gewoon heerlijk! Om die reden ben ik er ook al heel lang naar op zoek in de supermarkt om er mijn eigen recepten mee te kunnen maken. Ik ben naar heel veel verschillende winkels geweest, maar om een bepaalde reden kon ik het nooit vinden. Tot ik laatst door de supermarkt liep en het ineens in het vak zag liggen. Ik nam natuurlijk meteen een pakje mee en verzon er een snelle lunch mee. Deze Italiaanse salade met groene pesto en gehaktballetjes is lekker snel klaar en zowel lauw warm als koud te eten. Ik at hem deze keer als lunch, maar je zou hem ook als snelle avondmaaltijd kunnen eten.

_PSA6118.jpg

Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 150 gr parelcouscous
  • 2 braadworsten
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 40 gr rucola
  • 100 gr groene pesto
  • ± 7 zongedroogde tomaatjes
  • een handje verse basilicum blaadjes, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de parelcouscous volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af, roer er 1 el olie door en laat hem afkoelen terwijl je de rest afmaakt.
Snijd de braadworsten in stukken van ± 2 cm dik.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de stukjes worst in een minuut of 8 bruin en gaar.
Zet het vuur uit en zet apart.
Snijd de tomaat in vieren en vervolgens in plakken.
Snijd de komkommer en gedroogde tomaatjes in blokjes.
Doe de parelcouscous in een slaschaal en roer hier de groene pesto, de rest van de olie, de tomaat, gedroogde tomaatjes, komkommer, rucola en basilicum doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de ‘balletjes’ erover en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s