We proberen er vaak voor te zorgen dat we meer vis in onze maaltijden proberen te verwerken. Maar vaak kom je dat op de zelfde recepten uit. Deze keer wilde ik het iets anders doen en er spiezen van maken. Iets wat ik eigenlijk zelden doe. Het leek me wel eens een keer leuk om iets anders te proberen. Omdat de vis in kleinere stukken gesneden word, is het ook een stuk sneller klaar dan wanneer je een groot stuk vis staat te bakken. Voor wat extra smaak besloot ik om mijn zalm te marineren in honing, mosterd en citroensap. Dit recept is dus ideaal op een warme zomerdag wanneer je zo min mogelijk in die warme keuken wilt staan. Serveer het samen met een salade en een aardappel gerecht voor een complete maaltijd.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 250 gr verse zalm, zonder vel
- 2 citroenen
- 2 el honing
- 1 el mosterd
- 3 el olie
- zout en peper
Zo maak je het:
Snijd de vis in grove stukken van ongeveer 3 cm en doe ze in een kom.
Pers het sap van een halve citroen erboven uit.
Voeg de mosterd, honing, olie, zout en peper toe en meng goed.
Dek de kom af met folie en laat het minimaal een uur marineren in de koelkast.
Snijd de andere citroen in dunne halve plakken.
Prik per spies 3 stukken vis op een stokje.
Wissel de vis om en om af met de plakjes citroen.
Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur en besmeer de pan met een dun laagje olie.
Bak de spiesjes voor ongeveer 4 tot 5 minuten en keer ze halverwege om.
Pas op dat je de vis niet te lang bakt.
De vis word namelijk snel te droog wanneer je hem te lang bakt.
Een minuut of 2 per kant is vaak al voldoende.
Eet smakelijk!