Romig vis pannetje met garnalen uit de oven

Sinds kort heb ik een paar individuele, ovenbestendige pannetjes in mijn bezit. Op het moment dat ik ze in huis had, wilde ik er meteen mee aan de slag. Ik bedacht me dat het al een hele tijd geleden was sinds ik een avondmaaltijd met vis had gemaakt. Meteen schoot het idee me te binnen. Dit vis pannetje met garnalen, aardappelschijfjes en romige saus is het eindresultaat. Super makkelijk te maken en echt enorm lekker! Nou hoef je natuurlijk niet perse van die 1 persoons schaaltjes te gebruiken. Je zou het ook prima bij elkaar in een ovenschaal kunnen doen en het gewoon als grote ovenschotel bakken. Het kan dan wel zijn dat hij net wat langer de oven in moet. Een minuut of 30 á 35 denk ik zo.

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 350 gr kabeljauw of andere witvis, uit de diepvries, ontdooid
  • 125 gr roze garnaaltjes
  • 3 tomaten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 100 gr doperwten, uit de diepvries, ontdooid
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 tot 150 ml slagroom
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el verse fijngehakte dille
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • een hand geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de vis in grove stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.
Snijd de ui en prei in halve ringen en de tomaten in plakjes van een cm dik.
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan met dikke bodem en voeg de ui en prei toe.
Bak dit voor een minuut of 5 tot het mooi zacht en gaar is.
Giet de wijn erover en laat dit inkoken.
Roer de crème fraiche en paprika poeder erdoor en verdun de saus met de slagroom.
Begin met 100 ml slagroom en voeg eventueel later meer toe als dat nodig is.
Voeg de vis, garnalen, tomaten, doperwten en dille toe en breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur uit en verdeel het mengsel over de pannetjes.
Verdeel de aardappelschijfjes erover en bestrooi met een beetje geraspte kaas.
Bak het geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de kaas goudbruin begint te worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s