Kruidige kip kerrie salade

In het vorige artikel kunnen jullie al zien dat ik laatst een heerlijk brood had gebakken. En dat brood moest natuurlijk goed getest worden. Zonde om daar een kant en klaar soort brood beleg op te smeren. En dus maakte ik deze snelle en hele lekkere kip kerrie salade. Het verbaasde me er eerlijk gezegd over hoe lekker hij was. Ik had namelijk maar een paar ingrediënten gebruikt. De kruiden, zoals onder andere de kerrie poeder, zorgen voor heel veel smaak. Precies genoeg om deze salade een klein beetje pit te geven. Deze salade is het perfecte voorbeeld van veel smaak toevoegen zonder al teveel zout te hoeven gebruiken. Iets waar ik altijd een voorstander van ben.

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 1 kipfilet
  • 1 kippen bouillon tablet
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gember poeder
  • 3 el yoghurt mayonaise, gewone kan ook
  • 1 el verse gehakte peterselie
  • peper en eventueel zout

Zo maak je het:

Doe de kip in een pan en giet er heet water over.
Stop het bouillon tabletje erbij en breng de kip aan de kook.
Draai het vuur zo laag dat de kip net een klein beetje kookt.
Kook hem ongeveer 10 minuten. Snijd hem eventueel door om te controleren of hij gaar is.
Leg de kip op een snijplank en pluk hem met twee vorken in stukjes.
Dit kun je zo grof of zo fijn doen als je zelf lekker vind.
Laat de kip afkoelen en doe het in een kom.
Roer er yoghurt mayonaise, kerrie poeder, kurkuma, gember poeder en peterselie door.
Voeg wat peper toe en breng eventueel extra op smaak met zout als dat nodig is.
Schep de salade in een leuk schaaltje en serveer er wat brood of toast bij.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Kruidige kip kerrie salade

Plaats een reactie