Havermout ontbijt met frambozen en aardbeien

_PSA2887.jpg
Het is alweer even geleden sinds er een yoghurt ontbijt recept online is gekomen. De laatste maanden ben ik weer iets minder goed bezig met mijn ontbijtjes. Meestal hou ik het alleen bij een stuk fruit en haal ik wat onderweg naar mijn werk. Niet helemaal goed natuurlijk. Maar toch krijg ik zo af en toe wat nieuwe inspiratie. Deze keer was het heerlijk weer en kreeg ik al een beetje een hoopvol lente gevoel. Ondanks dat het nog lang geen aardbeien seizoen is, heb ik ze toch mee genomen. Samen met wat frambozen. Om mijn speciale ontbijt er nog vrolijker uit te laten zien, heb ik hem in laagjes opgebouwd. Een spontane zin in een goed ontbijt moet je tenslotte goed aanpakken. _PSA2891.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 125 gr frambozen
  • 250 gr aardbeien
  • ± 6 el havermout
  • 2 el honing
  • 3 el geschaafde amandelen

Zo maak je het:

Doe de frambozen en de aardbeien (wat kleiner gesneden) in een pannetje en voeg de honing toe.
Bewaar ongeveer 6 stuks aardbeien en frambozen en snijd ze in kleine stukjes.
Verwarm de inhoud van het pannetje tot het een puree word. Het is niet erg als de aardbei niet helemaal goed oplost.
Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Verdeel wat lepels yoghurt over de bodem van een glas of pot.
Schenk hier een lepel van de puree over.
Verdeel hier 2 lepels havermout over gevolgd door een klein beetje amandelschaafsel.
Herhaal dit nog 1 of 2 keer en sluit af met een laag havermout met amandelschaafsel.
Leg de helft van de stukjes fruit er boven op en herhaal alle stappen bij het andere glas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s