Pompoensoep met rode curry

_PSA2732.jpg
Als het koud is, grijpen we sneller naar een lekker warm kopje soep. Dat deed ik dus ook een tijdje geleden voor de lunch. Ik moest laat werken en had dus tijd genoeg om wat te maken voor de middag. Mijn werkplek heeft geen verwarming. Het is dus een uitdaging om daar warm te blijven. De keuze om soep te maken was dus niet erg moeilijk. Het moest wel weinig ingrediënten bevatten en vooral makkelijk te maken zijn. Deze soep voldoet aan beide eisen. De rode curry geeft deze zoetige soep een beetje pit. Iets wat ik af en toe wel lekker vind in de winter. De pittigheid hangt wel af van de soort rode curry die je gebruikt.  Deze keer heb ik het recept voor 2 kommen gemaakt. Maar maak gerust een grotere hoeveelheid. Ook kun je hem heel goed van te voren maken en hem later opwarmen. Makkelijk toch?_PSA2748.jpg
Dit heb je nodig voor 2 kommen:

  • 400 gr pompoen
  • 1 el rode curry pasta
  • 250 ml bouillon
  • 125 ml kokosmelk + wat extra voor de garnering.

Zo maak je het:

Snijd de pompoen in blokjes en verhit wat olie in een pan.
Voeg de pompoen en de curry pasta toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de pompoen afgedekt op laag vuur koken voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
Of tot de pompoen goed gaar is.
Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
Schenk de kokosmelk erbij en roer goed door.
Breng eventueel nog extra op smaak.
Verdeel de soep over 2 kommen en druppel er nog wat extra kokosmelk in.
Serveer met een lekker stukje brood om te kunnen kopen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s