Hartige muffins met ham en gedroogde tomaat

_PSA2678.jpg
Op mijn werk word er zo nu en dan wel eens over mijn blog gepraat. En dan vooral waarom ik zo veel van die lekkere dingen maak. En waarom ik die nooit eens mee neem. Dus speciaal voor mijn collega’s maakte ik deze heerlijke hartige muffins. En natuurlijk zijn ze hartig in plaats van zoet. Een zoetekauw ben ik namelijk helemaal niet. Maar voor hartige dingen kun je me wel wakker maken. Een tijd terug kon je al lezen over de hartige mais muffins. Deze keer maak ik ze met ham en gedroogde tomaat. Ik bakte in zowel normale, als mini vorm. De mini’s zijn namelijk heel makkelijk mee te nemen en ook wat makkelijker even snel op te eten op het werk. Het recept is gemaakt voor het normale formaat. Als je ze in mini formaat bakt, houd dan een baktijd van 20 tot 25 minuten aan. _PSA2687.jpgDit heb je nodig voor 12 stuks:

  • 250 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 tl paprika poeder
  • 120 gr geraspte kaas + extra voor er overheen
  • 2 el verse gehakte bieslook
  • 250 gr ham, in kleine stukjes gehakt
  • 80 gr gedroogde tomaten, in kleine stukjes gehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
Zeef de bloem, bakpoeder en paprikapoeder boven een grote kom.
Roer even door en voeg zout en peper toe.
Meng nog even kort en doe de kaas, ham, bieslook en gedroogde tomaat erbij en roer om met een spatel.
Klop een ei los in een kom en voeg de melk toe.
Voeg het mengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng het met een spatel.
Voeg halverwege het mengen de gesmolten boter toe en spatel het door tot alle bloem net is opgenomen.
Meng niet te lang, anders word hij straks te compact na het bakken.
Verdeel het mengsel over de muffin vorm en bestrooi met wat extra geraspte kaas.
Bak in de oven voor 35 tot 40 minuten of tot de muffins gaar zijn en de kaas bruin begint te worden.
Serveer ze het liefst warm, maar koud kan ook prima.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie