Quiche met courgette en geitenkaas

_PSA2223.jpg
Laatst was ik een recept aan het verzinnen voor de zaterdag avond. De zaterdag avond is meestal een avond dat we iets anders eten dan doordeweeks. Zoals een salade of goed gevulde broodjes. Een quiche past daar dus ook goed bij. Toen ik me realiseerde dat het heel lang geleden was dat ik een quiche of hartige taart maakte, ben ik meteen gaan brainstormen. Het is namelijk best een leuke uitdaging om iedere keer nieuwe combinaties te bedenken. Zo kun je er op deze blog al 1 vinden met broccoli en 1 met pompoen. Tijd voor weer een nieuwe versie dus. Ik maakte hierbij gebruik van courgette, geitenkaas, gedroogde tomaatjes en verse kruiden. Misschien denk je dat die smaken meer voor de zomer zijn, maar dat maakt mij weinig uit. Zolang het maar lekker smaakt. Het handige aan een hartige taart of quiche is dat je hem van te voren kunt maken. Je kunt hem zowel warm als koud eten namelijk. Als je hem warm wilt serveren, kun je hem heel simpel even opwarmen in de oven voor 20 minuutjes op de zelfde baktijd. Als je er kaas over wilt strooien, kun je dit het beste doen als je hem op gaat warmen. Anders heb je kans dat de kaas te hard en te taai word. Bak hem dus eerst zonder kaas en strooi dat er pas over zodra je hem op gaat warmen. Maar direct maken en eten kan natuurlijk ook. _PSA2232.jpg
Dit heb je nodig voor 1 quiche:

  • 5 plakken hartige taart deeg (diepvries)
  • 1 niet al te grote courgette
  • ± 80 gr zongedroogde tomaten (uitgelekt)
  • 100 tot 150 gr zachte geitenkaas
  • 10 gr verse bieslook
  • 10 gr verse basilicum
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • 1/2 tl ui poeder
  • 4 eieren
  • 100 tot 150 ml slagroom
  • zout en peper
  • olie om in te vetten.

Zo maak je het:

Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in dunne halve plakken en de gedroogde tomaten in stukjes van ongeveer een cm.
Hak de bieslook en basilicum fijn.
Vet een quiche of taart vorm in met wat olie en bekleed de bodem en de randen met het deeg.
Prik wat gaatjes in de bodem en verdeel de courgette erover.
Breek de eieren in een kom en voeg de slagroom, ui poeder, knoflook poeder, zout en peper toe en meng goed.
Voeg de bieslook en basilicum toe, verkruimel de geitenkaas erboven en meng nogmaals.
Verdeel de gedroogde tomaten over de courgette en bestrooi met wat zout en peper.
Schenk het ei mengsel erover en zorg dat het vocht ongeveer een cm onder de rand blijft.
Ei zet namelijk uit en je wilt niet dat je vorm overstroomt.
Verdeel de stukjes geitenkaas een beetje door de hele vorm.
Bak je quiche voor 40 tot 50 minuten in het midden van de oven tot het helemaal gestolt, bruin en gaar is.
Serveer eventueel met een groene salade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s