Deze heerlijke pasta is geïnspireerd op een recept wat ik een hele tijd geleden gemaakt had uit mijn Donna Hay kookboek. Haar recepten zijn vaak lekker snel en helemaal niet moeilijk. Ik vond dat het tijd was om er mijn eigen draai aan te geven met dit als resultaat. Op de foto zie je dat ik fussili gebruik, maar ik adviseer je toch om spaghetti te gebruiken. De enige reden waarom ik dit niet heb gedaan, is omdat mijn oma bleef eten. Ik weet dat ze niet zo handig is met spaghetti en dus was andere pasta een beter idee. Dit gerecht is echt ideaal voor een mensen die weinig tijd hebben om te koken. Het staat namelijk in een paar minuten op tafel. De tijd dat je pasta aan het koken is, is ook de tijd dat je de saus aan het maken bent. Ideaal na een lange werkdag lijkt me.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 400 gr pasta
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl chili vlokken
- de rasp van 1 citroen
- sap van een 1/2 citroen
- 350 gr wok garnalen (diepvries, ontdooid)
- 300 gr verse spinazie
- 1 tomaat, zaadjes verwijdert en in blokjes gesneden
- 2 el verse fijngehakte peterselie
- 40 gr boter
- zout
Zo maak je het:
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de boter in een wok of andere diepe pan.
Het lijkt veel boter, maar dat komt omdat het een onderdeel van je saus word.
Voeg de ui, knoflook, chili vlokken en citroenrasp toe en bak 2 tot 3 minuten tot de ui zacht is.
Doe de garnalen en de tomatenblokjes in de pan en bak een minuut mee tot de garnalen roze beginnen te worden.
Giet het sap van een halve citroen erbij en schep beetje bij beetje de spinazie in de pan.
Laat het zachtjes pruttelen tot de spinazie mooi geslonken is.
Breng op smaak met wat zout en voeg de peterselie toe.
Je kunt eventueel nog wat extra citroensap toevoegen als je dat wilt.
Roer als laatste de pasta erdoor en serveer met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk!