Pinda curry met kip

_PSA2131.jpg
In de herfst gaan we weer beginnen met de gerechten waar we het lekker warm van krijgen. Meestal denken we dan gelijk aan stamppot, maar een curry werkt ook prima. En deze keer maken we hem met een ingrediënt die bijna iedereen wel in huis heeft, namelijk: pindakaas. Ja, de pindakaas die we op brood smeren en waar we soms rare combinaties mee maken. Ik had er eerder al een keer pinda saus mee gemaakt, en dus was het tijd voor een nieuw recept. Lekker met wat verse groente en kip. En natuurlijk mogen de pinda’s niet ontbreken voor die heerlijke crunch. Serveer het samen met rijst of noodles en eventueel een groene salade. _PSA2136.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 400 gr kippendijfilet
  • 1 rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 100 gr tauge
  • 1/2 tl chili poeder
  • 2 flinke tl kerriepoeder
  • 2 el pindakaas
  • 400 ml tomatenblokjes (1 blik)
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 handjes pinda’s
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn.
Snijd de paprika in reepjes en de champignons in grove stukken.
Snijd de kip op een aparte snijplank in blokjes.
Verhit een grote pan met dikke bodem met wat olie of boter en voeg de kip, ui, knoflook en gember toe.
Bak dit 5 minuten en voeg vervolgens de chili poeder en kerrie poeder toe. Laat heel even meebakken en schep goed om.
Doe de paprika en champignons erbij en bak nog eens 5 minuten.
Voeg de pindakaas, kokosmelk en tomatenblokjes toe en meng goed.
Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de laatste 5 minuten de taugé erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en roer de peterselie en de pinda’s erbij.
Bewaar eventueel wat om over de bovenkant te strooien op je bord.

Eet smakelijk!

5 gedachten over “Pinda curry met kip

  1. Was heel lekker. Heb de pinda’s fijngemalen en er doorheen gedaan. De moeite waard dit recept.

    Like

  2. Heb het geprint en wordt op korte termijn gemaakt. Heb je misschien nog een alternatief voor de kokosmelk? daar ben ik niet zo’n fan van. Groetjes Ruth

    Like

  3. Het staat klaar maar we moeten nog gaan eten. Maar als je iets maakt moet je toch ook regelmatig proeven. Maar goed dat ik iets meer gemaakt hebt. Heerlijk!!!!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie