Broodjes kruidenkaas met gerookte zalm kennen we allemaal. En ze zijn ook heel erg lekker. Maar vandaag geven we er een kleine twist aan. Het is nog steeds je vertrouwde broodje kruidenkaas met zalm, maar dan uit de oven. Door de hete oven word de zalm een beetje gebakken. Iets wat een hele lekkere smaak geeft die weer net wat anders is dan de koude versie die je gewend bent. En zo heel veel tijd kost het niet. Ze gaan namelijk net zo lang de oven in tot je afbakbroodjes klaar zijn. Handig toch? Eet dit lekker tussen de middag als lunch of als makkelijke maaltijd op de bank.
Dit heb je nodig voor 4 broodjes:
- 4 afbak pistolletjes
- 8 plakjes tomaat
- 1 bakje kruidenroomkaas (boursin)
- 100 gr gerookte zalm
- flink wat verse dille (ik gebruik hier gedroogde, maar verse is lekkerder)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden (of zoveel als de verpakking van je broodjes aangeeft).
Halveer de broodjes en besmeer beide helften met een laag kruidenkaas.
Leg hier een plak gerookte zalm op en bestrooi deze met dille.
Beleg ieder broodje met 2 plakken tomaat (of meer als dat past).
Vergeet niet om de zaadjes uit de tomaat te halen. Dit maakt het broodje anders te nat.
Leg de bovenkant van de broodjes erop en druk een beetje aan.
Leg je broodjes zo op een rooster dat ze niet zo makkelijk om kunnen vallen en bak ze voor ongeveer 10 minuten in de oven (of zoals de verpakking aangeeft).
Serveer ze direct.
Eet smakelijk!