Pastasalade met tonijn en avocado saus

_PSA1784.jpg
In de tijd dat ik dit recept aan het maken was, was het de tijd van de olympische spelen. En dat is nou net iets wat bij ons thuis op de voet gevolgd word. Ik wilde dus iets verzinnen wat ik van te voren al kon maken zodat ik rond etenstijd geen spannende dingen hoefde te missen. Deze salade was de uitkomst. Misschien had je bij avocado saus een iets groenere salade verwacht (dat dacht ik eerst ook namelijk), maar door de tonijn komt het wat minder naar voren. De smaak is er gelukkig niet minder om. Vind jij het trouwens ook vervelend dat je avocado saus (of bijvoorbeeld guacamole) zo snel verkleurd? Dan geef ik je hier een tip. Zorg in ieder geval dat er citroensap doorheen zit. Leg vervolgens wat plastic folie direct op de saus. Dit zorgt ervoor dat er minder lucht bij kan komen waardoor het dus minder snel verkleurd._PSA1793.jpg
Dit heb je nodig voor ruim 4 personen:

  • 400 gr fusilli
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 20 gr pijnboompitten
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10 gr basilicum
  • ±150 ml griekse yoghurt
  • 2 avocado’s
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Zo maak je het:

Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en besprenkel met wat olie om plakken te voorkomen.
Laat de pasta vervolgens afkoelen.
Snipper een ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de courgette in kleine stukjes en de gedroogde tomaatjes in repen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en leg ze apart.
Verhit een diepe pan met wat olie of boter en bak de ui in een paar minuten glazig.
Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe en bak even mee.
Roer de courgette erdoor en laat ongeveer 5 minuten bakken tot het gaar is.
Roer de gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten erdoor en zet het vuur uit.
Laat ook dit afkoelen.
Roer de pasta en de tonijn door de groente en breng op smaak met zout en peper.
Doe de avocado’s, basilicum, citroensap en yoghurt in een blender of hakmolentje en maal alles tot een gladde dikke massa.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra citroensap of yoghurt.
Je kunt eventueel een scheutje water toevoegen als je hem wat dunner wilt.
Roer dit door de pasta en serveer direct.

Eet smakelijk!

Plaats een reactie