Vandaag is het tijd om je handen vies te maken. En wel voor deze heerlijke broodjes! Om ‘pulled chicken’ te krijgen moeten we eerst kip plukken. En dat gaat natuurlijk het beste met je handen. Wees maar niet bang dat je nu een hele lange uitleg gaat krijgen over hoe je een hele kip moet roosteren in de oven. Deze kip is namelijk gewoon bij de Poelier gekocht hier in de buurt. De kip die ze daar verkopen is zo lekker zacht en vol van smaak, dat ik daar niet zelf moeilijk voor ga doen. En zeker niet als het buiten bijna 30 graden is (of was, aangezien jullie dit een tijdje later lezen). De bbq saus maken we echter wel zelf en dat recept is al te vinden op mijn blog. Ik kan je dus verzekeren dat deze broodjes vol zitten met smaak zonder dat het je veel tijd kost. En als je nou toevallig gister kip het geroosterd waar je veel van over hebt, dan kun je die natuurlijk ook heel goed hier voor gebruiken.
Dit heb je nodig voor 6 tot 8 broodjes:
- 6 tot 8 harde broodjes
- 1 hele, kant en klare, geroosterde kip (afgekoeld)
- 1 portie bbq saus
- 1/2 winterwortel
- 1/4 witte kool, of spitskool
- 2 el mayonaise
- 1 el rode wijn azijn
- zout en peper
Zo maak je het:
Rasp de wortel en snijd de kool in dunne reepjes.
Roer de mayonaise en de azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Roer deze dressing door de wortel en kool en zet de salade apart.
Pluk de kip in stukjes en pas op dat er geen kleine botjes achterblijven in het vlees.
Doe de bbq saus samen met de kip stukjes in een pan en breng aan de kook.
Laat onder af en toe roeren zachtjes 5 minuten pruttelen.
Het is de bedoeling dat de saus mooi om de kip heen blijft zitten zonder dat het te nat is. Snijd de broodjes door midden en beleg iedere bodem met wat lepels kip.
Leg daarop wat lepels salade en sluit af met de bovenkant van het broodje.
Leg op een bord en serveer.
Eet smakelijk!
Yum! Die zien er heerlijk uit!
LikeGeliked door 1 persoon