Homemade saucijzenbroodjes

_PSA1731.jpg
Toen ik deze broodjes aan het bakken was, kon ik echt bijna niet wachten tot ze klaar waren. Wat rook dat lekker! En als iets heel lekker ruikt, lijkt de tijd ineens een stuk langzamer te gaan. Als afleiding ging ik maar even stofzuigen en de vaatwasser leegruimen. En toen de geur bijna ondragelijk lekker was, ging gelukkig eindelijk het belletje van de oven. Op dit soort momenten vind ik het heel even bijna vervelend dat ik ze nog op de foto moet zetten voor de site. Ik wil ze namelijk het liefst gelijk proeven. Het voordeel is dan wel dat ik in ieder geval mijn tong niet verbrand tijdens het eten. Ik kan jullie inmiddels wel melden dat deze saucijzenbroodjes echt heerlijk zijn! Verwacht trouwens niet dat ze het zelfde smaken als uit de supermarkt. Ze smaken gewoon veel verser. En je kunt naar hartenlust variëren met de smaken die je wilt toevoegen. Voor een feestje zou je ook mini’s kunnen maken door ze te halveren. Houd er dan wel rekening mee dat ze korter in de oven moeten. _PSA1740.jpg
Dit heb je nodig voor 6 stuks:

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 300 gr half om half gehakt, rundergehakt kan ook
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 1 el verse peterselie, gehakt
  • zout en peper
  • eventueel wat paneermeel als dat nodig is

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180/190 graden. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
Kluts een ei en zet hem apart. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, knoflook, mosterd, gerookt paprika poeder, peterselie, zout en peper toe.
Voeg 2/3 van het geklutste ei toe en meng alles door elkaar met een vork, lepel of je handen. Ik vind het lekker als het mengsel een tikje natter is dan dat je normaal zou doen als je gehaktballen wilt maken. Als je hem wat droger wilt, kun je een klein beetje paneermeel toevoegen.
Verdeel het gehakt in zessen en vorm er een soort worstjes van.
Leg deze worstjes op de linker helft van de plakjes bladerdeeg.
Druk ze een beetje plat en laat een cm aan de linker zijkant over.
De voor en achterkant mogen gewoon tot de rand bekleed worden.
Besmeer het kleine randje met wat overgebleven ei en vouw de rechter helft van het bladerdeeg over het gehakt.
Druk de rand nu vast met een vork en doe dit eventueel ook aan de rechte kant.
Leg ze op de bakplaat en besmeer met het overgebleven ei.
Bak ze in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Homemade saucijzenbroodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s