Spring rolls met kip en ei

_PSA1091.jpgWisten jullie dat ik nooit eerder spring rolls gegeten had? Ik was er al heel lang benieuwd naar en het zag er altijd zo kleurrijk uit. Ik dacht ook dat het totaal niet moeilijk was om te maken, maar mijn eerste rolletje zag er toch niet zo mooi uit haha. Het bleef enorm aan mijn snijplank plakken. Toen het uiteindelijk was gelukt, was het nou niet bepaald foto waardig. Ik begon dus een beetje bezorgt te worden. Wat als ik nou heel erg slecht ben in dat rollen net zoals ik altijd met wraps heb? Gelukkig ging het bij de tweede poging een stuk makkelijker. Uiteindelijk kun je hier boven toch een foto zien. Omdat het mijn eerste keer was dat ik dit maakte, heb ik er voor gekozen om te saus niet zelf te maken. Maar doe dat gerust als je dat wel wilt. Ik heb deze keer gekozen voor zoete chili saus, maar pindasaus zou ook heerlijk zijn. Je kunt dit eten als lunch of als lichte avondmaaltijd._PSA1098.jpg
Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 8 rijstvellen
  • 1 paprika
  • 1 grote wortel
  • 200 gr kipfilet
  • 2 eieren
  • 100 gr verse spinazie
  • zout, peper en olie
  • saus naar keuze

Zo maak je het:

Kook de kipfilet 10 tot 15 minuten of tot het gaar is. Laat iets afkoelen en pluk in stukjes met twee vorken. Klop twee eieren los met wat peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de eieren een paar minuten tot het gaar is. Rol de omelet op en snijd hem in dunne plakjes.
Snijd de paprika in dunne reepjes en rasp de wortel. Of gebruik een spirelli zoals ik deed. Zorg in ieder geval dat je wortel niet te grof is.
Vul een diep groot bord of kom met warm water. Laat 1 rijstvel per keer ongeveer 30 seconden weken tot het zacht en soepel is geworden.
Leg hem op een snijplank of ander glad oppervlak. Beleg hem met de spinazie, paprika, wortel, ei en kip in het midden.
Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de rest vervolgens vanaf de onderkant op (zoals een loempia). Leg hem op een bord met de vouw kant naar onderen. Ga zo door tot alles op is.
Serveer samen met een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s