Havermoutpap met frambozen en blauwe bessen

_PSA1059.jpgEen tijdje geleden had ik een doosje bevroren frambozen gekocht. Toen ik het doosje open maakte zag ik dat de frambozen compleet verpulverd waren. Normaal gesproken zou je dit weggooien, maar ik heb er toen nog smoothies mee gemaakt. De smaak was immers nog prima. Van de week zag ik dat ik nog een klein restje in mijn vriezer had en besloot er dus een ontbijtje mee te maken. Door ze in de pan te doen met de havermout, smolten de stukjes framboos vrijwel meteen waardoor de hele pan heel mooi roze werd. Dus als je dit probleem ook eens hebt, dan moet je dit recept eens maken. Natuurlijk kun je ook gewoon de frambozen pletten met je lepel. _PSA1064.jpg

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 5 el havermout
  • 100 ml water of melk
  • een handje bevroren frambozen (verpulvert in mijn geval)
  • 1 el honing
  • 1/2 el kokosrasp
  • 1/2 el cacao nibbs
  • een flinke hand blauwe bessen

Zo maak je het:

Doe de havermout, water, frambozen en honing in een pannetje en verwarm dit al roerend op een niet al te hoog vuur. Ga door tot de havermout dikker begint te worden. Dit duurt ongeveer een paar minuten, maar het ligt er wel aan welke havermout je gebruikt. Als je tevreden bent over de dikte zet je het vuur uit. Als je hem te dik vind, kun je ook wat extra vocht toe voegen. Plet de frambozen eventueel met je lepel als jou frambozen wel heel zijn. Zet het vuur uit en doe de havermout in een kom. Garneer met kokosrasp en cacao nibbs en eventueel wat extra honing. Bestrooi met de blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s