Vega bloemkool korma

_PSA0915.jpgBloemkool is iets wat ik veel te weinig eet. Ik vind het super lekker, maar niet iedereen om mij heen is het daar mee eens. Het is dus een groente die veel te vaak naar de achtergrond weg zakt. Deze keer besloot ik hem weer even naar voren te halen door er korma mee te maken (of curry, hoe je het ook wilt noemen). Om hem een keer vegetarisch te maken, heb ik gekozen voor tempeh. Tofu zou ook kunnen, maar daar ben ik niet zo’n fan van. Als je er wel wat vlees in wilt verwerken, kun je voor kip kiezen. Zorg dan wel dat de kip gaar is voor je het vocht er bij doet. Je kunt dit heel goed met rijst of een ander graansoort eten.
Hebben jullie trouwens gemerkt dat het weer wat langer licht blijft aan het eind van de dag? Heerlijk vind ik dat, want dat betekent dat ik eindelijk weer in de avond foto’s kan maken zonder kunstlicht. Helaas was het bij dit gerecht nog wat te donker, maar het zit er echt weer aan te komen. _PSA0913.jpgDit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

 • 1 bloemkool
 • 300 gr wortel
 •  1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 250 gr tempeh
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 tot 3 tl kerriepoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 10 gr verse peterselie, fijngehakt
 • zout
 • kokosolie

Zo maak je het:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel in stukjes van een cm. Snijd ook de tempeh in blokjes van een cm. Verhit een diepe pan met dikke bodem waar een deksel op kan met wat kokosolie of andere olie.
Fruit de ui een paar minuten tot ze glazig zijn. Bak de laatste 30 seconden de knoflook mee. Voeg de tempeh en de kruiden toe (behalve de peterselie en zout) en bak een minuut mee. Schep de bloemkool en wortel erdoor en bak voor 3 tot 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en roer goed door. Zorg dat de bloemkool bijna helemaal onder staat en voeg eventueel een scheutje water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen of tot de bloemkool gaar is. Haal de deksel van de pan en draai het vuur wat hoger. Laat het nog een paar minuten pruttelen tot je tevreden bent over de hoeveelheid vocht. Breng op smaak met wat zout en roer de peterselie erdoor.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Vega bloemkool korma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s