Roze smoothie bowl

DSCN2055.jpgZiet deze foto er niet kleurrijk uit! Het is koud buiten, maar je krijgt hier bijna al een lente gevoel van. De smoothie bowl zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Het werd dus tijd om het een keer zelf te proberen. Ik snap nu wel waarom het zo populair is geworden. Een smoothie ‘eten’ is veel leuker dan ‘drinken’. En het ziet er gewoon super leuk uit. Je kunt het met van alles versieren. Gebruik bijvoorbeeld meer verschillende soorten fruit om het nog kleurrijker te maken. Het is wel de bedoeling dat je smoothie wat dikker word dan normaal zodat je het met je lepel kunt eten. Om die reden heb ik voor kwark gekozen in plaats van yoghurt. Wil je hem toch als smoothie drinken, gebruik dan gewone yoghurt die vloeibaarder is. DSCN2059.jpgDit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 125 gr bevroren frambozen
  • 1 banaan
  • een hand verse frambozen
  • 1 el honing
  • 1 el hennep zaad
  • 2 el havermout
  • 4 el kwark
  • een flinke scheut water

Zo maak je het:

Snijd de helft van de banaan in plakjes en breek de andere helft in grove stukken. Doe de grove stukken in je blender en voeg de bevroren frambozen, honing en kwark toe. Laat dit door je blender goed mixen. Voeg eventueel beetje bij beetje wat water toe als het te dik blijft. Je wilt tenslotte geen ijs maken (hoewel dat ook lekker is natuurlijk). Schenk de smoothie in een kom en verdeel de rest van de banaan erover en voeg de verse frambozen toe. Besprenkel de havermout en hennep zaad erover en serveer. Natuurlijk kun je iedere topping gebruiken die je zelf lekker vind. Bijvoorbeeld geraspte kokos of cocoa nibbs enzo.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Roze smoothie bowl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s