Witlofstamppot met kerrie

_PSA0430.jpg

Nou weet ik dat er pas nog een recept van een stamppot online is gekomen, maar ik had er nog geen genoeg van. Het was donker en regenachtig en ik had nog steeds behoefte aan stamppot. Ik besloot deze keer witlof te gebruiken en kon hier ook gelijk het restje champignons door doen. Spekjes lagen ook al in de koelkast en kruiden hebben we eigenlijk altijd wel genoeg. Het enige wat ik hoefde te halen was aardappelen en witlof. Dat noem ik nog eens een budget maaltijd haha. De kerrie poeder die er door zit, geeft de stamppot net een andere twist. Als je dit niet lekker vind, kun je dit ook weg laten of iets anders gebruiken. 

_PSA0434.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 1/2 kilo kruimige aardappelen, ik gebruik voorgekookte uit de winkel
  • 500 gr witlof
  • 250 gr champignons
  • 100 gr geraspte kaas
  • 100 tot 200 ml melk
  • 1 flinke tl kerriepoeder
  • 125 gr spekreepjes
  • een flinke hand gehakte peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de witlof in reepjes en de champignons in plakken. Kook de aardappelen 15 minuten in kokend water met de deksel op de pan. Als je verse gebruikt, moet je ze uiteraard eerst schillen en langer koken. Zorg wel dat ze in ongeveer gelijke stukken gesneden zijn. Verhit ondertussen een andere diepe pan of wok zonder olie of boter en bak de spekjes 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg de witlof en champignons toe en bak nogmaals 5 minuten tot alles gaar is. Zet het vuur uit.
Giet de aardappelen af en zet terug op het fornuis. Stamp ze fijn met een stamper en roer de groente erdoor. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je tevreden bent over de substantie. Voeg de kaas en kerrie poeder toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor en warm alles nog even goed door.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Witlofstamppot met kerrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s