Fusilli met spinazie en ricotta

_PSA0219.jpgWe kennen allemaal de pasta met spinazie en boursin wel. Dat is inmiddels wel een klassieker geworden. Ik maak hier vandaag een variatie van door ricotta te gebruiken. Ricotta is veel minder zout dan boursin waardoor je dus helemaal zelf kunt regelen hoeveel zout je er in wilt doen. Wat heel handig is voor iemand met aanleg voor een hoge bloeddruk zoals ik. Ik pas altijd op hoeveel zout ik gebruik, maar wil toch wel eens spinazie met boursin eten. Verder gebruik ik onder andere spekjes (ja, ik weet dat die wel zout zijn haha), champignons en pijnboompitten. Geef er gerust je eigen draai aan en voeg dingen toe die je zelf lekker vind. Ik waarschuw je wel alvast dat dit niet het gezondste recept is op deze site. Maar zo af en toe mag dat best vind ik._PSA0224.jpgDit heb je nodig voor 4 tot 5 personen:

  • 450 gr fusilli of andere pasta
  • 750 gr diepvries spinazie
  • 250 gr ricotta
  • ±150 tot 200 ml room
  • 40 gr pijnboompitten
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr spekreepjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Laat de spinazie ontdooien en druk zoveel mogelijk vocht eruit met een lepel. Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten tot ze goudbruin beginnen te worden en lekker gaan ruiken. Zet dit apart in een bakje.
Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekreepjes ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin beginnen te worden. Bak ze niet te lang zodat ze krokant worden. Tenzij je dit lekker vind natuurlijk. Voeg de ui toe en bak 3 minuten tot het glazig is. Doe er de laatste 30 seconden de knoflook bij. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten tot ze geslonken zijn en beginnen te verkleuren. Roer de spinazie erdoor en warm even mee.
Schep de ricotta erbij en meng goed. Schenk beetje bij beetje de room erbij tot je tevreden bent over de romigheid. Doe er als laatste de pijnboompitten bij en breng goed op smaak met zout en peper. Serveer samen met de pasta of roer de pasta erdoor heen. Bestrooi op je bord met wat geraspte kaas.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Fusilli met spinazie en ricotta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s