Oud & nieuw: gevulde champignons

DSCN1824.jpgDe kerstdagen zijn weer achter de rug en dus gaan we alweer kijken naar oud en nieuw. Soms gaat dat mij iets te hard en ieder jaar word er dus ook wel gezegd “goh, wat gaat de tijd toch snel!”. Zo ook dit jaar. Maar het leuke er aan is, dat je gewoon door kan gaan met lekkere dingen maken. Meestal word er ieder jaar wel afgesproken dat iedereen wat meeneemt of maakt. Bij ons zijn dat vaak salades, hapjes en natuurlijk oliebollen. Het recept van de oliebollen kan ik jullie helaas niet geven, want die worden altijd bij de molen bij ons in de buurt gehaald waar ze vers gemaakt worden. Maar ik kan jullie wel het recept geven van mijn inmiddels nieuwe favoriete hapje. Namelijk gevulde champignons. Echt heerlijk en lekker snel klaar te maken zonder veel poespas. Deze zijn gevuld met roomkaas en kruiden. Als je het echt heel makkelijk wilt hebben, kun je dit natuurlijk zelfs kant en klaar kopen.DSCN1833.jpgDit heb je nodig voor 16 tot 20 stuks:

  • 250 gr kastanje champignons
  • ±90 tot 100 gr roomkaas
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse peterselie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verhit de oven voor op 200 graden. Zet de roomkaas alvast op het aanrecht zodat het wat zachter kan worden. Dan kun je het wat makkelijker bewerken straks. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier of een borsteltje en haal de steeltjes eruit. Dit kun je heel makkelijk breken met je vingers dus je hebt niet eens een mesje nodig hiervoor.
Hak zoveel bieslook en peterselie fijn zodat je van beide ongeveer een eetlepel hebt. Doe dit samen met de knoflook poeder, zout en peper bij de roomkaas en meng goed door elkaar. Proef of hij goed op smaak is en voeg eventueel nog extra toe als je dit nodig vind. Vul de champignons met een theelepeltje en leg ze op een beklede bakplaat. Bak ze in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin begint te worden.

Happy new year en eetsmakkelijk!

Een gedachte over “Oud & nieuw: gevulde champignons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s