Kip pesto spread

DSCN1246

Iedereen wil altijd het liefst een originele lunch of snack zonder dat ze daar echt gek veel dingen voor nodig hebben en het liefst zo snel mogelijk. Dit is het ideale recept daarvoor. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De basis is gerookte kip, pesto en Griekse yoghurt. Voor variaties kun je de gerookte kip vervangen door gekookte en de pesto uit de supermarkt kun je ook zelf maken. Maar net wat je zelf wilt. Ik wilde die middag een snelle lunch, dus ik heb voor de makkelijkste versie gekozen.

DSCN1249

Dit heb je nodig voor 1 schaaltje:

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 1/2 tot 2 el groene pesto
  • 4 el Griekse yoghurt

Zo maak je het:

Zorg dat je foodprocessor of bakje van je staafmixer klaar staat. Scheur of snijd de gerookte kip in grove stukken en doe ik je bakje. Dit doe je om het je apparaat wat makkelijker te maken. Doe de pesto en yoghurt erbij en mix net zo lang tot je tevreden bent over de substantie. Op de foto is hij heel glad, maar je kunt hem natuurlijk ook wat grover laten. Net wat jij lekkerder vindt. Nou is de pesto en de kip al zout dus ik zou dat verder ook niet meer toevoegen.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Kip pesto spread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s