Pizza van Turks brood

DSCN0838Deze manier van pizza maken is één van de makkelijkste die er is! Je kunt er alles op doen wat je wilt en je hoeft niet je eigen bodem te maken. Dat kneden en laten rijzen duurt soms gewoon veel te lang. Dus wil je een snelle versie van zelfgemaakte pizza? Dan neem je gewoon een Turks brood. Makkelijker kan bijna niet (behalve de diepvries pizza’s dan, maar die zijn gewoon veel minder lekker). Ik wilde het eerst Turkse pizza noemen, maar die zien er heel anders uit en worden niet van Turks brood gemaakt. Maar noem het vooral zoals jij het wilt. Dit recept is heel lekker als avond maaltijd met een salade. Eet je dit met z’n tweeën? Warm de rest de volgende middag dan een paar minuutjes op in de oven.

 De toppings die ik er op heb gedaan hoef je natuurlijk niet perse te gebruiken. Je kunt er op doen wat jij het lekkerste vind. Ik vind het leuk om iedere keer een andere topping te gebruiken. Op die manier kun je kijken welke variatie jij het lekkerste vind. Normaal gebruik ik bijvoorbeeld bijna altijd rode paprika, maar voor de kleur van de foto heb ik dit keer geel genomen. Smaakt net zo goed vind ik. Al koop ik eigenlijk nooit groene, die zijn naar mijn idee nog niet rijp en smaken bitterder.

DSCN0837Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 1 Turks brood
  • 1 potje tomatensaus
  • 1 á 2 el olijfolie
  • 100 gr pancetta
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes geraspte kaas
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • wat rucola voor er boven op

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer het brood in de lengte en leg met de snijkant naar boven op een bakplaat. Die van mij paste samen op een bakplaat. Als dat niet past bak je ze gewoon onder elkaar. Smeer de helften in met wat olijfolie en bak in de oven voor 5 minuten. Op die manier word de saus iets minder snel opgenomen door het brood en word het wat minder snel sompig.

Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de pancetta in dikke repen van ongeveer 2 cm dik.

Bestrijk de brood helften met zoveel tomatensaus als je wilt zodra ze uit de oven komen. Beleg met mozzarella, gevolgd door de pancetta. Verdeel de ui en paprika erover en sluit af met wat geraspte kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal uit de oven, snijd hem in vieren en beleg met wat rucola. Serveer met een salade.

Eetsmakelijk!

Een gedachte over “Pizza van Turks brood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s