Welkom op Leuk lekker en liefdevol koken!

Toen ik bezig was met het schrijven van mijn eerste blogpost leek het voor mijn gevoel ook gelijk de langste van allemaal. Er raasde van alles door mijn hoofd waardoor het voor mijn gevoel uren duurde voor het klaar was (of was dat ook zo?).

Hoe begin je nou met je eerste blogpost? Is het niet wat lomp om maar gelijk een recept er op te kwakken? Of moet ik maar beginnen met mezelf voor te stellen? Inmiddels was er zeker al een half uur verstreken zonder dat er een letter op mijn scherm kwam (behalve de titel dan).
Uiteindelijk besloot ik dat het toch beter was om mezelf voor stellen, dus bij deze haha.

Hoi! Mijn naam is Pauline (25) en ik durf te zeggen dat ik een echte Bourgondiër ben. Een echte kok ben ik niet, daar heb ik de opleiding niet voor gevolgd. Maar ik kan wel zeggen dat ik erg van koken en eten hou. Ik kook omdat ik lekker wil eten en het is dan mooi meegenomen dat koken een ontzettend leuk tijd verdrijf is! Het maakt mij niet veel uit of het nou super gezond is of wat minder. Het gaat er bij mij om dat het vooral lekker is. Natuurlijk probeer ik meestal wel gezond en gevarieerd te eten, maar zo af en toe moet je een wat vettere hap gewoon niet laten staan. Dan is het leven naar mijn idee gewoon een stuk minder leuk.

Het begon allemaal jaren geleden toen ik online voor het eerst de foodblogs ontdekte. De eerste die ik tegen kwam was heel toevallig van mijn naamgenoot: uitpaulineskeuken.nl. Toen ik dat zag ben ik gelijk gaan nadenken. Zou ik dat ook kunnen? Destijds heb ik die vraag snel van me af gezet. Ik vond dat ik toch niet creatief genoeg was om mijn eigen recepten te creëren. Een paar jaar later ontwikkelde ik mijn eerste eigen recept: mijn homemade bolognese saus. Steeds bleef dezelfde vraag in mijn achterhoofd spelen, maar toch deed ik er niets mee. Ik had het zelfs tegen niemand gezegd.

Een jaar of twee later ging mijn toenmalige vriend een huis kopen. Zijn ouders hebben een boerderij wat betekend dat er altijd wel wat werk te doen was. De regel was daar: dochters helpen binnen in huis en zonen helpen buiten op de boerderij. Het kwam er dus op neer dat hij net een ei kon bakken (die trouwens bijna rubber leek). Het was dus mijn taak om hem het één en ander te leren. Omdat ik daar alleen in het weekend was, had ik dus geen receptenboeken bij me. Ik moest het dus uit mijn hoofd doen of online zoeken. Dat was dus het moment dat ik zelf dingen ging verzinnen. Die schreef ik dan op zodra ik weer thuis kwam.

Het idee van een blog kwam toen ineens heel dichtbij toen ik zonder werk kwam te zitten. Ik had ineens natuurlijk heel veel tijd over die perfect aan een blog besteed kon worden. Zonder enige kennis van websites maken en beheren ben ik toch begonnen. Eerst alleen op papier. Recepten uitschrijven enzo en net doen alsof ik een blogpost schreef. Het nadeel was namelijk dat ik zonder werk geen inkomen had en dus ook niet in het huis bij mijn vriend kon gaan wonen (hij was alleen in het weekend thuis wat inhield dat ik doordeweeks alleen was, dan kan ik zonder geld natuurlijk geen boodschappen halen). Om toch wat boodschappen te kunnen halen voor het weekend ging ik eens per week bij mijn oma schoonmaken voor een klein bedrag. Zo is dat een hele tijd door gegaan. Met wat hulp van vrienden heb ik een website gemaakt toen ik genoeg recepten had om mijn blog wat mee te vullen.

Het idee van een blog hebben vind ik nog steeds erg vreemd maar wel super leuk! Hopelijk vinden jullie het net zo leuk als ik en kan ik samen met mijn blog nog verder groeien en nieuwe dingen leren.

Xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s