Stamppot met pastinaak, wortel en appel

_PSA6410.jpg
De tijd van de lekkere warme stamppotjes is alweer een tijdje aan de gang. En zo af en toe heb je zo’n stamppot gewoon echt even nodig om op te warmen van de kou buiten. Nou kun je natuurlijk altijd kiezen voor de traditionele en overheerlijke boerenkool of andijvie stamppot. Maar het is ook wel eens leuk om er een beetje mee te experimenteren. Deze keer maakte ik deze versie met pastinaak, wortel, appel en kerrie poeder. De wortel en de pastinaak geven het geheel een zoetig smaakje terwijl de appel en net een fris tintje geeft. Het smaakt gewoon net even anders dan de meeste stamppotten die we gewend zijn. Ik denk zelfs dat dit misschien wel mijn favoriet aan het worden is. Hij is in ieder geval zeker het proberen waard!_PSA6417.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 900 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr pastinaak
  • 350 gr wortel
  • 1 appel in kleine blokjes met schil
  • 100 gr belegen kaas, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el kerrie poeder
  • 150 ml melk
  • flinke klont boter
  • 1 bouillon blokje
  • flinke pluk bieslook, fijngehakt
  • 6 chipolata worstjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Doe ze in een grote pan met water en voeg hier het bouillon blokje aan toe.
Breng dit aan de kook en doe de deksel op de pan.
Kook het geheel voor 15 tot 20 minuten of tot het gaar is.
Schil ondertussen de wortel en snijd deze in stukjes van ongeveer 1 cm.
Snijd de worstjes in 3 gelijke stukken en bak deze rondom bruin in 5 minuten in een koekenpan.
Voeg hier de wortel aan toe en bak nogmaals 10 minuten of tot de worst en wortel gaar zijn.
Breng op smaak met wat peper en zout en zet apart.
Giet de aardappelen en pastinaak af en doe terug in de pan.
Voeg een flinke klont boter toe en de helft van de melk.
Zet het vuur laag aan en stamp het geheel fijn met een puree stamper.
Roer de kerrie poeder, worst en wortel erdoor en voeg meer melk toe wanneer dat nodig is.
Warm alles mee tot de worst en wortel goed warm is.
Schenk er eventueel meer melk bij als dat nodig is en voeg de appel, bieslook en kaas toe.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s