Soms zijn de meest onverwachte recepten het lekkerste. Zo ook met dit recept. De koelkast lag weer eens vol met restjes groente waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat je ermee moet doen. Ik besloot alles in kleine stukjes te snijden en er wat eieren en kruiden door te doen. Ik had niet eens een echt doel voor ogen, maar uiteindelijk is er een heerlijke lunch uit gekomen. Zo zie je maar dat je met wat kruiden, een paar eieren en wat restjes groente toch nog de meest verrassende gerechten kunt maken.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 zoete aardappel
- 1/2 gele paprika
- 1 flinke hand peultjes
- ± 7 cherry tomaatjes
- 3 eieren
- 1 tl cajun kruiden
- 1 handje geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Schil de aardappel en snijd hem in hele kleine blokjes.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd ook deze in blokjes.
Hak de peultjes in stukjes van ongeveer een cm dik.
Snijd de cherry tomaatjes in plakjes.
Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en voeg de zoete aardappel blokjes toe.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de cajun toe.
Schep regelmatig om en bak voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de paprika en peultjes toe en bak nogmaals 3 minuten.
Roer de tomaatjes erdoor en maak 3 kuiltjes in het mengsel.
Breek de eieren voorzichtig in deze kuiltjes en bestrooi het geheel met de helft van de geraspte parmezaanse kaas.
Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan.
Laat het geheel net zo lang bakken tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.
Zet de pan eventueel op een kleinere pit als het te hard gaat op de bodem.
Zet het vuur uit en bestrooi met de rest van de geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Mooie foto hoor, ziet er heerlijk uit. Leuke variant ook op shakshuka, maar dan van zoete aardappel. Ik moest vanavond alleen eten en ik heb er van genoten. Ik heb het gemaakt met zoete aardappel, doperwten uit de diepvries, rode ui, teen knoflook, kurkuma, cayennepeper, zwarte peper en natuurlijk een kuiltje voor het ei. Dit recept komt in mijn kookmap, bedankt!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb het gemaakt heb er alleen nog gehakt toegevoegd ook erg lekker
LikeGeliked door 1 persoon
Het was heerlijk volgende keer doe ik alles dubbel was net te weinig
LikeLike
Heerlijk met gehakt spercibonen en als extra chilisaus dan lekker laten stoven
En natuurlijk er bovenop de eieren en parmezaanse kaas.
LikeLike
Al geprobeerd, de smaak is geweldig ,ik hou wel van heet dus ik heb extra sambal toegevoegd.
LikeGeliked door 1 persoon
Superlekker en eenvoudig. Zeker voor herhaling. 😋
LikeGeliked door 1 persoon