Kip met paprika en roomkaas uit de oven

_PSA6154.jpg

Soms gebeurt het wel eens dat ik een recept uitprobeer die finaal mislukt. Dat gebeurt iedereen wel eens. Het zorgt, naar mijn mening, voor een extra uitdaging. Ik wil dan namelijk het recept zo aanpassen dat het wel lukt. Dit recept was daar een heel goed voorbeeld van. Het was eerst de bedoeling dat het pakketjes uit de oven zouden worden, maar toen het maar niet gaar leek te worden en het er toch niet zo mooi uit zag moest ik er toch iets anders op verzinnen.
Omdat ik toch wilde dat het een lekker makkelijk recept zou blijven, koos ik ervoor om hem op de manier te maken die je hier op de foto ziet. De ingrediënten zijn dus zo goed als het zelfde als in het originele idee. Het idee is alleen heel anders uitgevoerd. Voor een complete maaltijd kun je dit trouwens met wat gebakken aardappeltjes serveren bijvoorbeeld.

_PSA6156.jpg

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 350 gr kippendij filet (of kipfilet)
  • 1 ui
  • 2 paprika’s (een rode en een gele)
  • 1 tomaat
  • 1 tl paprika poeder
  • 150 gr kruiden roomkaas
  • 2 eieren
  • een flinke hand geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kip en de paprika’s in blokjes van ongeveer 2 cm en snipper de ui fijn.
Snijd de tomaat in plakken en verwijder de zaadjes.
Snijd de rest van de tomaat in blokjes van 2 cm.
Breek de eieren in een kom en voeg de kruiden roomkaas toe.
Roer dit goed door tot een egaal mengsel en voeg hier de tomatenblokjes aan toe.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de kip toe.
Bak dit in een paar minuten rondom tot het bijna gaar is.
Voeg de paprika en ui toe en bak dit nog eens 3 tot 5 minuten.
Roer het paprika poeder erdoor samen met wat zout en peper.
Zet het vuur uit en schep de inhoud in een ovenschaal.
Schenk het roomkaas mengsel erover en verdeel de tomaat een beetje door de ovenschaal heen.
Bestrooi met wat geraspte kaas en bak in de oven voor 25 tot 30 minuten.
Serveer met wat gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!

48 gedachten over “Kip met paprika en roomkaas uit de oven

    1. Het klaarzetten en later pas bakken zou ik niet zo snel adviseren. Je kunt het wel klaarmaken, voor het grootste deel bakken zodat het ei net gestold is en later opnieuw verwarmen, maar je hebt dan wel het risico dat de structuur veranderd en dat de kip droger wordt.

      Like

  1. goeiedag
    daar we vegetarisch eten hebben we er vegetarische kipblokjes in gedaan
    moeilijk te vinden in belgie al hebben we ook albert heyn
    zeer lekker en smeuig
    groetjes veerle

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb de schotel al 2 maal klaargemaakt en wij vinden het een echte aanrader.Bedankt voor het delen van het recept.Ik heb zelfs de tomaat in zijn geheel stukgesneden en laten meestoven en 1 paprika en wat philadelphia kaas extra erbij gedaan. Dat is misschien een goede tip voor diegene die de schotel te droog vinden. Koken is altijd een beetje experimenteren.
    Vriendelijke groeten.

    Like

  3. Dan heb je het waarschijlijk in een te hete oven gezet of een oven met ventilator. Als het met een ventilator is dan droogt alles sneller. Dus gewoon zonder ventilator maken in de oven. Dan heb je wel een heerlijk resultaat.

    Like

  4. Bij de ingredienten staat 1 tomaat. Volgens het recept moet die in plakjes. Vervolgens de rest van de tomaten in blokjes. Maar er staat nergens hoeveel tomaten…..

    Like

  5. Is het noodzakelijk de kip voor te bakken? Aangezien de schotel 25-30 minuten in een al voorverwarmde oven gaat? Wordt de kip dan niet gortdroog?
    Lijkt me wel een heerlijk recept. Ga dit morgenavond maken.

    Like

    1. Vanwege alle ingrediënten bij elkaar heb je grote kans dat je kip nog niet gaar is wanneer het uit de oven komt. Vandaar dat je de kip beter voor kunt garen.

      Like

  6. Het gerecht is echt HEERLIJK, hebben het vanavond gegeten!! Hoeveel koolhydraten bevat ongeveer 1 portie??

    Like

    1. Hoi Kirsten, weet jij toevallig hoeveel koolhydraten 1 portie van dit gerecht bevat????

      Like

    1. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd. Je hebt wel kans dat het de structuur en de smaak beïnvloed, maar als de yoghurt dik genoeg is zou je het een keer kunnen proberen

      Like

  7. Gewoon je recept uitgeprobeerd en het was heel erg lekker…jammer dat ik geen foto’s kan posten. Bedankt !

    Like

  8. Ik vindt het recept erg onduidelijk op het gebied van de tomaten en paprika’s dat mag je wel beter omschrijven.

    Like

      1. Ik vond de smaak wel oke maar het zag er niet smakelijk uit door de gestolde eieren denk ik,ik zou deze de volgende keer weglaten,welke meerwaarde hebben ze eigenlijk?

        Like

      2. De eieren zorgen voor de binding zodat het 1 geheel wordt. Anders heb je kans dat de ovenschotel waterig blijft.

        Like

  9. Ja dit ga ik woensdag maken dan komen de klein kinderen eten ook weer eens iets anders ! Dank u

    Like

  10. Wil ik vanavond uitproberen lijkt me lekker maar heb niet de roomkaas in huis . Misschien andere keer bewaar het

    Like

Plaats een reactie