Soms gebeurt het wel eens dat ik een recept uitprobeer die finaal mislukt. Dat gebeurt iedereen wel eens. Het zorgt, naar mijn mening, voor een extra uitdaging. Ik wil dan namelijk het recept zo aanpassen dat het wel lukt. Dit recept was daar een heel goed voorbeeld van. Het was eerst de bedoeling dat het pakketjes uit de oven zouden worden, maar toen het maar niet gaar leek te worden en het er toch niet zo mooi uit zag moest ik er toch iets anders op verzinnen.
Omdat ik toch wilde dat het een lekker makkelijk recept zou blijven, koos ik ervoor om hem op de manier te maken die je hier op de foto ziet. De ingrediënten zijn dus zo goed als het zelfde als in het originele idee. Het idee is alleen heel anders uitgevoerd. Voor een complete maaltijd kun je dit trouwens met wat gebakken aardappeltjes serveren bijvoorbeeld.
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:
- 350 gr kippendij filet (of kipfilet)
- 1 ui
- 2 paprika’s (een rode en een gele)
- 1 tomaat
- 1 tl paprika poeder
- 150 gr kruiden roomkaas
- 2 eieren
- een flinke hand geraspte kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kip en de paprika’s in blokjes van ongeveer 2 cm en snipper de ui fijn.
Snijd de tomaat in plakken en verwijder de zaadjes.
Snijd de rest van de tomaat in blokjes van 2 cm.
Breek de eieren in een kom en voeg de kruiden roomkaas toe.
Roer dit goed door tot een egaal mengsel en voeg hier de tomatenblokjes aan toe.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de kip toe.
Bak dit in een paar minuten rondom tot het bijna gaar is.
Voeg de paprika en ui toe en bak dit nog eens 3 tot 5 minuten.
Roer het paprika poeder erdoor samen met wat zout en peper.
Zet het vuur uit en schep de inhoud in een ovenschaal.
Schenk het roomkaas mengsel erover en verdeel de tomaat een beetje door de ovenschaal heen.
Bestrooi met wat geraspte kaas en bak in de oven voor 25 tot 30 minuten.
Serveer met wat gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Heerlijk,duidelijk recept.
LikeLike
vandaag dit gerecht gemaakt helaas was t erg flauw vonden wij 4en
LikeLike
Kun je dit een dag van tevoren al klaarmaken?
Ik weet het niet ivm rauw ei.
LikeLike
Het klaarzetten en later pas bakken zou ik niet zo snel adviseren. Je kunt het wel klaarmaken, voor het grootste deel bakken zodat het ei net gestold is en later opnieuw verwarmen, maar je hebt dan wel het risico dat de structuur veranderd en dat de kip droger wordt.
LikeLike
goeiedag
daar we vegetarisch eten hebben we er vegetarische kipblokjes in gedaan
moeilijk te vinden in belgie al hebben we ook albert heyn
zeer lekker en smeuig
groetjes veerle
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb de schotel al 2 maal klaargemaakt en wij vinden het een echte aanrader.Bedankt voor het delen van het recept.Ik heb zelfs de tomaat in zijn geheel stukgesneden en laten meestoven en 1 paprika en wat philadelphia kaas extra erbij gedaan. Dat is misschien een goede tip voor diegene die de schotel te droog vinden. Koken is altijd een beetje experimenteren.
Vriendelijke groeten.
LikeLike
Dan heb je het waarschijlijk in een te hete oven gezet of een oven met ventilator. Als het met een ventilator is dan droogt alles sneller. Dus gewoon zonder ventilator maken in de oven. Dan heb je wel een heerlijk resultaat.
LikeLike
Recept mislukt, alles volledig uitgedroogd! Zowel de kip als de saus! Wat kan ik doen?
LikeLike
Het was heerlijk👍 we hebben de schaal met z’n tweetjes leeg gemaakt! 😁
LikeGeliked door 1 persoon
ik ga het donderdag uitproberen, want dan komen mij schoonouders eten
LikeLike
Heel lekker, voor herhaling vatbaar.
LikeLike
Bij de ingredienten staat 1 tomaat. Volgens het recept moet die in plakjes. Vervolgens de rest van de tomaten in blokjes. Maar er staat nergens hoeveel tomaten…..
LikeLike
Hiermee bedoel ik de tomaat dat over blijft nadat je de zaadjes hebt verwijderd
LikeLike
Is het noodzakelijk de kip voor te bakken? Aangezien de schotel 25-30 minuten in een al voorverwarmde oven gaat? Wordt de kip dan niet gortdroog?
Lijkt me wel een heerlijk recept. Ga dit morgenavond maken.
LikeLike
Vanwege alle ingrediënten bij elkaar heb je grote kans dat je kip nog niet gaar is wanneer het uit de oven komt. Vandaar dat je de kip beter voor kunt garen.
LikeLike
Het gerecht is echt HEERLIJK, hebben het vanavond gegeten!! Hoeveel koolhydraten bevat ongeveer 1 portie??
LikeLike
Dankjewel! Ik heb zelf nooit koolhydraten berekend dus ik heb helaas geen idee
LikeLike
Was erg lekker met een lekkere salade er bij .
LikeGeliked door 1 persoon
Superlekker!!!!
Wij hebben hem zonder bijgerecht gegeten.
Lekker koolhydraatarm gerecht….
LikeGeliked door 1 persoon
Hoi Kirsten, weet jij toevallig hoeveel koolhydraten 1 portie van dit gerecht bevat????
LikeLike
Mijn dochter maakte dit gerecht voor Moederdag! Heerlijk!!
LikeLike
Hi hi,
Zou ik de roomkruidenkaas ook kunnen vervangen door yoghurt?
LikeLike
Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd. Je hebt wel kans dat het de structuur en de smaak beïnvloed, maar als de yoghurt dik genoeg is zou je het een keer kunnen proberen
LikeLike
Gewoon je recept uitgeprobeerd en het was heel erg lekker…jammer dat ik geen foto’s kan posten. Bedankt !
LikeLike
Of als quiche in plaats van met gebakken aardappelen? Klinkt als een goed idee, eentje om te onthouden!
LikeLike
Het recept DAT finaal mislukt. Niet die. Het=dat de=die het recept is dus DAT.
LikeLike
Ik vindt het recept erg onduidelijk op het gebied van de tomaten en paprika’s dat mag je wel beter omschrijven.
LikeLike
Ik was erg verrast, heerlijk ga het nog eens maken bedankt voor dit heerlijk recept.
LikeGeliked door 1 persoon
Wat voor roomkaas moet ik daarvoor gebruiken
LikeLike
Gewoon een kruiden roomkaas die je lekker vind. Ik gebruik bijvoorbeeld meestal boursin
LikeLike
Ik vond de smaak wel oke maar het zag er niet smakelijk uit door de gestolde eieren denk ik,ik zou deze de volgende keer weglaten,welke meerwaarde hebben ze eigenlijk?
LikeLike
De eieren zorgen voor de binding zodat het 1 geheel wordt. Anders heb je kans dat de ovenschotel waterig blijft.
LikeLike
Heerlijk recept. Zeker voor herhaling vatbaar
LikeLike
Kleinkinderen hebben gesmuld! Voor herhaling vatbaar!
LikeGeliked door 1 persoon
Ziet er lekker uit ga ik zeker uitproberen deze week
Raymond De plecker
LikeGeliked door 1 persoon
Het was een vaste koek toen het uit de oven kwam…
LikeLike
errrruuuuuuggg lekker
LikeLike
Dankjewel!
LikeLike
ga hem zeker maken bedankt voor de lekkere tip
LikeLike
Ja dit ga ik woensdag maken dan komen de klein kinderen eten ook weer eens iets anders ! Dank u
LikeLike
Was superlekker alleen een beetje vochtig
LikeGeliked door 1 persoon
Heerlijk recept. Wat past als bijgerecht bij deze ovenschotel?
LikeLike
Dankje, Ik serveer er meestal een salade en wat gebakken aardappeltjes bij
LikeLike
Het ziet er zo lekker uit dat ik het zeker ga proberen!
LikeGeliked door 1 persoon
heel lekker gisteren gemaakt
LikeGeliked door 1 persoon
Wil ik vanavond uitproberen lijkt me lekker maar heb niet de roomkaas in huis . Misschien andere keer bewaar het
LikeLike
Ben benieuwd wat je er van vind.
LikeLike