Gevulde courgette met kip, rode pesto en mozzarella

Courgette kun je echt met ontzettend veel verschillende ingrediënten vullen. Met wat kleine veranderingen kun je al een heel ander gerecht creëren. Bijvoorbeeld door gewoon gehakt een keer te vervangen voor kip gehakt of bijvoorbeeld door een ander soort geraspte kaas te gebruiken. Op die manier vind ik het altijd wel leuk om verschillende dingen uit te proberen en er zo achter te komen welke dan uiteindelijk mijn favoriet zijn. Al moet ik toegeven dat ik het erg moeilijk vind om een favoriet te kiezen. Deze staan in ieder geval wel erg hoog op het lijstje. De vulling voor dit recept is trouwens ook heel lekker door de pasta. Gooi de restende vulling die je over hebt dus niet weg maar roer hem gewoon door de pasta zodat je er nog een keer van kunt eten.


Dit heb je nodig:

  • 1 grote of 2 kleine courgette
  • 300 gr kipgehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr ricotta
  • 2 el rode pesto
  • 1/2 bakje verse basilicum, fijngehakt
  • een handje geraspte mozzarella

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de courgette en hol hem uit met een lepel.
Hak het verwijderde vruchtvlees fijn.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan met dikke bodem en voeg het kipgehakt toe.
Bak het gehakt rul en voeg halverwege het bakken het courgette vruchtvlees toe.
Bak het geheel verder tot het gehakt en de courgette gaar zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor en warm het een minuutje al roerend mee.
Voeg de ricotta en rode pesto toe.
Roer goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Voeg als laatste de basilicum toe en zet het vuur uit.
Verdeel het mengsel over de courgette helften en bestrooi het met de geraspte mozzarella.
Bak ze in de oven voor 25 tot 30 minuten of tot de kaas bruin word en de courgette beetgaar is.

Eet smakelijk!

9 gedachten over “Gevulde courgette met kip, rode pesto en mozzarella

  1. Het is een fantastisch recept heel smakelijk!!! Ik heb ook kipdij filet gebruikt in kleine blokjes gesneden, heerlij was het . Ga dit zeker vaker klaarmaken. Dank je wel

    Geliked door 1 persoon

  2. Het was heerlijk!! Ik kookte de courgettes, nadat ik ze uitgehold had, een paar minuutjes in een grote pan met water wat de smaak (en oventijd) zeker ten goede kwam.

    Geliked door 1 persoon

  3. wat een heerlijk recept. Boven verwachting. Had toevallig nog groene pesto en parmigiano dus dat heb ik gebruikt . Ga ik nog heel vaak maken!

    Like

  4. Erg lekker. Ik heb ipv kipgehakt anderhalf bakje gerookte kipfiletreepjes gebruikten een oranje paprika toegevoegd, omdat ik die over had. Het was smullen!!!!!!

    Like

Plaats een reactie