Sandwich met rookvlees en ei

_PSA1639.jpg
Al zo lang ik me kan herinneren eet ik ’s middags worst op brood. Nou eet ik natuurlijk niet elke middag brood. Maar als ik brood eet, zit er meestal worst op. Laatst was er nieuwe worst gehaald waar ik niet echt warm of koud van werd. Rookvlees is natuurlijk heel lekker, maar op brood is het niet echt spannend. Het was dus tijd dat ik daar wat aan ging doen. Nadat ik op internet wat inspiratie had opgedaan, ben ik op dit recept uit gekomen. En behalve dat het er mooi uit ziet op de foto, was het ook nog eens heel erg lekker! Rookvlees op brood is ineens veel spannender geworden._PSA1646.jpg
Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 sneetjes brood
  • 1 ei, op kamertemperatuur (ik gebruik altijd grote eieren)
  • een paar plakjes rookvlees
  • een paar blaadjes sla naar keuze, ik koos voor romaine sla
  • 1 el mayonaise

Zo maak je het:

Breng water aan de kook in een steelpan en kook je ei ongeveer 7 tot 8 minuten of tot het medium gekookt is.
Kook hem 1 of 2 minuten langer als je hem liever hard gekookt wilt. Nou gebruik ik een eierkoker wat het een stuk makkelijker maakt, omdat ik dan niet op de tijd hoef te letten.
Laat hem schrikken in koud water en laat hem enigszins afkoelen. Pel het ei en snijd hem in plakken.
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
Was wat blaadjes sla en verwijder eventueel de harde kern (maar het hoeft niet).
Besmeer beide geroosterde boterhammen aan 1 kant met wat mayonaise.
Leg op 1 boterham wat sla, gevolgd door wat plakken rookvlees.
Leg de plakken ei er op en sluit af met de andere boterham.
Snijd de sandwich schuin door midden en leg op een bord.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Sandwich met rookvlees en ei

Plaats een reactie