Groene bulgur salade

DSCN2065.jpgIn het nieuwe jaar zijn we nog steeds bezig met gezondere keuzes maken. Zo is ook deze salade ontstaan. Zo op het eerste gezicht lijkt deze salade heel simpel, maar de smaken zijn echt heerlijk bij elkaar. Ik vind het persoonlijk het lekkerste als hij nog een beetje warm is. Ik laat de bulgur dus niet afkoelen. Hierdoor word de dressing wat intenser van smaak. Wij aten dit als avond maaltijd met een stukje vegetarisch vlees erbij (het was gevuld met heksenkaas, zo lekker!). Je kunt de restjes natuurlijk bewaren in de koelkast en de volgende middag opeten. Gebruik gerust wat blokjes feta door deze salade. Ik zelf lust helaas geen kaas als het niet gesmolten is, dus ik heb het weg gelaten. Maar ik hoor van andere dat dit er heel goed bij past. Heb je nou geen bulgur in huis? Geen probleem! Gebruik gewoon couscous, quinoa of zilvervliesrijst. Owja, als je dit recept van te voren maakt, is het handig om de avocado er pas op het laatste moment door te doen. Avocado kan makkelijk verkleuren.DSCN2069.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 150 gr bulgur
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • 4 el olie
  • zout en peper
  • eventueel wat feta

Zo maak je het:

Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking en laat even staan zodat de ergste hitte eraf is. Snijd de komkommer in kwarten en vervolgens in plakjes. Snijd de avocado in blokjes. Hak de peterselie fijn. Pers een halve citroen uit (of een hele als het een kleine is) en roer de olie erdoor. Doe dit een beetje op gevoel. Het is lekker als de dressing net een tikje zurig is. De 4 el olie is dus een richtlijn. Doe de bulgur in een kom en roer de komkommer, avocado en peterselie erdoor. Schenk de dressing erover samen met wat zout en peper en roer goed door. Proef even of hij goed op smaak is. Verkruimel eventueel wat feta erover als je dit lekker vind en serveer met wat brood of een stukje (vegetarisch) vlees.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Groene bulgur salade

  1. Kook de bulgur? Er is speciale bulgur voor salade, die week je even en heet koftelik bulgur. De bulgur die je kookt is niet voor salade en heet pilavlik bulgur.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s