Cheescake mousse met kruidnoten

DSCN1616.jpgNormaal gesproken ben ik niet echt de persoon om zelfbedachte nagerechten of andere zoete dingen te maken. Maar voor sinterklaas heb ik een uitzondering gemaakt. Ik heb hier wel best lang over moeten nadenken, maar ik moet zeggen dat het best goed gelukt is. Sinterklaas zonder een kruidnoten recept is natuurlijk geen sinterklaas. Ik had nog wat witte chocolade kruidnoten in huis en besloot dat het wel leuk was om die bovenop te gebruiken en gelijk ook wat witte chocolade erover te raspen. Je kunt natuurlijk ook melk of pure chocola gebruiken. Maar net wat jij lekker vind. DSCN1622.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 75 gr kruidnoten
  • 150 gr roomkaas naturel
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • 1 thl koek en speculaas kruiden
  • 12 witte chocolade kruidnoten, of melk of puur
  • wat witte chocola om te raspen, of melk of puur

Zo maak je het:

Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Roer in een aparte kom de roomkaas los en voeg daarbij de koek en speculaas kruiden. Roer voorzichtig met een spatel de slagroom erdoor en zorg dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Je kunt dit het makkelijkste weg krijgen door ze met je spatel een beetje plat te drukken. Als je te hard roert gaat de luchtigheid van de slagroom eruit en dat is zonde.
Doe de kruidnoten in een druk en sluit zakje en zorg dat de lucht er uit is. Doe het zakje dicht en vermaal de kruidnoten grof met een deegroller of wat je ook in huis hebt. Je kunt het natuurlijk ook fijnmalen in een keukenmachine. Ik heb dit niet gedaan omdat ik de verschillende stukjes erdoor wel leuk vond.
Leg op de bodem van 4 leuke glaasjes of bakjes ongeveer 3 el van je kruidnoten of verdeel het gewoon tot het op is. Verdeel hierover je roomkaas mengsel. Strijk het mooi glad en rasp wat chocola over de bovenkant. Leg er als laatste 3 chocolade kruidnoten op. Dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Dit nagerecht is trouwens wel vrij machtig dus hou daar rekening mee.

Eetsmakelijk!

5 gedachten over “Cheescake mousse met kruidnoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s