Mini gepofte aardappel (gebakken Gnocchi)

DSCN1234

Kennen jullie gnocchi al? Zo niet, dan moet je dat echt eens proberen. Je kunt het gewoon kopen bij het vak waar de pasta ligt. Je kunt het ook met pasta vergelijken. Het enige verschil is dat het van aardappel is gemaakt. Normaal gebruik je dit in plaats van pasta, maar in dit recept bak ik ze in de oven. Op die manier maak je als het ware mini gepofte aardappeltjes. Je kunt dat ook heel makkelijk in de koekenpan doen trouwens. Gewoon bakken met wat olie of boter tot ze krokant en goudbruin zijn aan de buitenkant. In de oven worden ze trouwens niet zo heel donker. Hoe donkerder hij wordt in de oven, hoe harder de buitenkant wordt. Ik vind dat persoonlijk niet lekker, maar ieder zijn smaak. DSCN1237

Dit heb je nodig voor 2 of 3 personen:

  • 1 pak gnocchi á 500 gr
  • 1 el olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de gnocchi in 1 laag over een bakblik. Besprenkel met wat olie en schud even om. Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten en schud halverwege een keer om. Zoals ik al zei, worden ze bij mij dan niet heel erg bruin, maar dat verschilt ook per oven. Mij maakt het niet veel uit, omdat ik dat zachtere juist wel lekker vind. Je kunt ze ook in de koekenpan bakken, maar ik kies meestal voor de oven omdat ik dan minder vet nodig heb. Probeer het uit zou ik zeggen en kies de versie die jij het lekkerste vindt.

Eetsmakelijk!

3 gedachten over “Mini gepofte aardappel (gebakken Gnocchi)

  1. Goed idee! Ik vind gnocchi zo lekker! M’n zusje maakt er een schotel mee die echt heerlijk is. Ik vind de gnocchi trouwens ook lekkerder als ze wat aan de zachte kant zijn ipv heel krokant ^^

    Like

Plaats een reactie