Witlof salade met maar 3 ingrediënten

DSCN1001

Witlof salade zoals deze staat bij ons regelmatig op het menu. Samen met een stukje vlees en aardappel gratin. Zoals je in de titel al hebt gelezen, bevat deze salade maar 3 ingrediënten! Hij is dus super snel en super makkelijk! Ideaal voor de mensen die weinig tijd hebben om uitgebreid te koken. Als je leest wat de ingrediënten zijn denk je waarschijnlijk bij jezelf dat het heel saai is en dat het ook saai smaakt, maar samen met een heerlijk aardappel gerecht is het echt het proberen waard. De kunst is om het niet op zichzelf te eten maar als bijgerecht. Als lunch zou ik het dan ook niet adviseren. Niet dat het dan niet lekker is, maar puur omdat het in deze combinatie gewoon het beste is. Je zou er ook nog appel of walnoten bij kunnen doen als je wat wilt variëren. 

DSCN1006

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 el mayonaise
  • 5 of 6 mandarijnen

Zo maak je het:

Was de witlof, snijd hem in reepjes en doe hem in je favoriete sla schaal. Doe 4 el mayonaise (yoghurt mayo kan ook heel goed) in een bakje en pers 1 1/2 mandarijn er boven uit. Roer goed met een garde tot een enigszins dunne saus en zorg dat er geen klontjes in zitten. Pel de rest van de mandarijnen en verwijder overtollige velletjes. Snijd de mandarijnen door de helft en verdeel de halve partjes over de sla schaal. Voeg de saus toe en meng alles goed door. Serveer direct.

Eetsmakelijk!

11 gedachten over “Witlof salade met maar 3 ingrediënten

  1. Margriet maakt het al jaren 3 stronkjes witlof 3 mandarijnen 2 bananen 2 kanzi appels 1 gele kiwi flinke scheut honingmosterdsaus erdoor geen mayonaise alles een stukjes heerlijk.wij eten daar een schnitzel bij geen aardappelen.

    Like

  2. Ik maak m altijd met gekookte eieren en appel erdoor, aanmaken met yogonaise en slasaus, heerlijk!

    Like

  3. Ik maak deze heerlijke salade met stukjes appel, halve mandarijntjes, halve druiven, halve roma tomaatjes en afmaken met een beetje honing-mosterd dressing.

    Like

  4. Ziet er echt lekker uit zou dit zo zeker eten bij kip of kalkoen. Ieder maakt het en doet erbij naar zijn eigen smaak ga dit zeker op tafel zrtten zondag bedankt pm te delen

    Geliked door 1 persoon

  5. Wat yoghurt, mengen met mayonaise en naar smaak nog wat kerriepoeder.
    Appel, minneola en een heel klein heel fijn gesneden sjalotje.
    Zo maak ik hem vaak.

    Like

  6. Lekker,maar met geraspte appel en mayonaise of,een handvol ontdooide diepvrieserwtjes eronder,ook superlekker!!!!

    Like

  7. Heerlijke salade,ik doe er nog 1 ons gerookte stukjes kipfilet bij ,geeft n lekkere smaak aan t geheel.
    Lekerrrrrr

    Like

  8. Mandarijnen zijn niet het ganse jaar te koop. Je kan ze vervangen door een appel. Je doet er wel veel mayonaise bij volgens mij

    Like

    1. Een recept is maar een richtlijn en je kunt hem zoveel aanpassen als je zelf wilt. Dus als je het fruit wilt vervangen of de hoeveelheid mayonaise wilt veranderen kan dat natuurlijk altijd. De manier zoals het hier beschreven staat is gewoon de manier zoals ik hem van mijn moeder ken.

      Like

Plaats een reactie