Gezonde pannenkoekjes

DSCN0840De basis van deze pannenkoekjes bestaan maar uit 2 ingrediënten, namelijk banaan en ei! En het is een heel gezond ontbijt dat lekker zoet is. Mits je rijpe bananen gebruikt natuurlijk. Omdat ik het lekker vind heb ik er ook wat kaneel door gedaan, maar dat hoeft niet. Soms voeg ik ook nog wat havermout toe als ik het wat vullender wil maken. Je zou dit ook weg kunnen laten en er op je bord wat vers fruit bij kunnen doen. Net zo lekker. Dit recept wat ik jullie geef is gewoon de basis. Je kunt hem zelf verder uitbreiden zoals je wilt. Er zijn genoeg opties.

DSCN0846Dit heb je nodig voor ongeveer 6 stuks:

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • een snufje kaneel (optioneel)

Zo maak je het:

Prak een banaan fijn in een kom en voeg de eieren en de kaneel toe. Meng goed door. Het is niet zo heel erg als de banaan nog wat klontjes heeft, dit is juist lekker namelijk, als ze maar niet te groot zijn. Hoe rijper je banaan hoe zoeter je pannenkoekjes worden en hoe makkelijker je de banaan kunt prakken. Verhit een koekenpan met olie of boter. Ik gebruik kokosolie, maar boter of olijfolie kan ook. Schep met een eetlepel ongeveer 3 lepels in de koekenpan en vorm zo een klein pannenkoekje. Zet het vuur niet te hoog. Wacht een minuut of 2 á 3 en probeer hem met een spatel voorzichtig om te keren.

Dit vergt wat oefening omdat de pannenkoekjes heel fragiel zijn. Ik gebruik meestal 2 spatels. Met de ene probeer ik een klein beetje onder de pannenkoek de komen en met de andere hou ik de pannenkoek tegen. Het is vervolgens het makkelijkst om de pannenkoek van je af te flippen als het ware. Met de spatel die de pannenkoek tegenhield kun je hem tegenhouden en voorzichtig weer in de pan laten glijden. Waarschijnlijk is mijn verhaal heel onduidelijk haha, maar ik merk wel dat dit de handigste methode is. Als je echt niet begrijpt wat ik bedoel kun je altijd even op Youtube zoeken naar wat filmpjes zodat je het kunt zien.

Bak de andere kant nog een minuut of twee en leg hem op een bord. Herhaal alles tot je beslag op is. Garneer je pannenkoekjes met de gewenste topping. Ik vind een beetje honing al voldoende.

Eetsmakelijk!

4 gedachten over “Gezonde pannenkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s